Britta Lavestig var mamma och husmor. Hon tyckte om att laga mat, men efter andra världskriget var tillgången på livsmedel begränsad. Den lättast tillgängliga råvaran till överkomligt pris blev då ofta fisk av alla sorter. Mor Britta var duktig på att ”vända på slantarna” och gjorde det mesta möjliga av enkla råvaror. Att lägga in sill hade blivit mycket av en stapelvara och då kom Brittas inläggningar att uppskattas. Fler och fler bad Britta att göra inläggningar åt dem. Detta blev starten för företaget Mor Brittas AB under slutet av 1960-talet.

Till en början räckte det egna köket till för att göra inläggning av Löksill, Matjes och Sillsallad. Men med ökande efterfrågan måste emellertid ny lokal hyras och den första lokalen hittades i centrala Borås. När den blev för trång, fann man en ny lokal på Ynglingagatan att växa i under de kommande 30 åren. Sedan år 2000 finns Mor Brittas AB i moderna lokaler i Fristad, strax utanför Borås.

Brittas son Göran Widenqvist övertog sedan företaget, som drevs som familjeföretag fram till 2001. Externa delägare kom in och år 2009 valde Göran att sälja företaget till de branschaktiva personerna – Thomas Andersson, Nils Magnusson och Michael Thorsell. De två senare blev genom sina egna företag en del av Mor Brittas säljorganisation.